Neodent citat slika

Endo motor sa integrisanim LED svetlom

Savremena endodoncija pomoću bežičnog endo motora

 

Svi rotirajući endodontski sistemi zahtevaju primenu endo-motora. Jedan od najsavremenijih endo-motora je Endy NT2 (IONYX, Francuska). Radi se o izuzetnom endo-motoru najnovije generacije sa integrisanim LED svetlom koje terapeutu daje jasno osvetljeno polje rada rešavajući dosadašnji problem ”bacanja” senke sopstvene glave motora na radnu površinu koja je u slučaju endodoncije veoma delikatna. Svetlosni LED dodatak je moguće sterilisati autoklavom na 134°C.

 

Ovaj motor poseduje sistem brzog prekida rada (eng. quick shut-down system) koji omogućava momentalni prekid rotacije instrumenta u momentu dostizanja zadatog obrtnog momenta i momentalno sporu rotaciju u suprotnom smeru. Na ovaj način se sprečava lom instrumenta u kanalu i obezbeđuje bezbedan rad.

 

Motor poseduje deset programa memorije koji daju mogućnost da se memoriše više rotirajućih endodontskih sistema, što olakšava rad terapeutu koji ih u toku svog rada može menjati. Posebna pogodnost ovog endo-motora je što poseduje brzinu od 250 do 1200 rpm a torque od 0,5 do 3,5 N.cm što omogućava njegovu primenu sa svim rotirajućim mašinskim endo-sistemima koji se nalaze na tržištu, a koriste punu rotaciju.

 

Brzi punjač uređaja može u potpunosti da napuni bateriju u roku od 2 sata. Vaša baterija je zaštićena od kratkih spojeva i pregrevanja tokom procesa punjenja obezbeđujući potpunu sigurnost. Crveni svetlosni indikator pokazuje da je baterija u sigurnosnoj blokadi.

 

Ionyx je renomirana Francuska kompanija koja se isključivo bavi dizajniranjem i proizvodnjom endo motora. Osnovana 1993. godine u Bordo regionu. Dizajnira aparate namenjene svim praktičarima koji bi da poboljšaju kvalitet svog tretmana i nivo ugodnosti usluge, osmišljeni za jednostavnu, svakodnevnu upotrebu.

 

Saznajte nešto više u videu koji sledi

 

Olakšajte sebi i pacijentu!


Akcija!
Endo motor + proširivači

Endo motor NT2 + XP endo Shaper x3 + XP endo Finisher x3

125,906.00RSD 112,100.00RSD

Isporuka

Poštarina

Endo motor NT2 + 3 instrumenta XP-endo Shaper + 3 instrumenta XP-endo Finisher
Share on FacebookGoogle+Tweet about this on Twitter