Jednostavnost kao osnov moderne stomatologije – 2. deo

OptiShade predstavlja racionalizaciju u pravom smislu jer je namenjen za ispune u frontalnoj i bočnoj regiji tj. može zadovoljiti potrebe većine stomatologa i pacijenata kako funkcionalno tako i estetski. – Doc. dr Miloš Beloica  

Race EVO novi rotirajući endodontski instrumenti – Doc. dr Tatjana Savić-Stanković

Sa neuporedivom otpornošću na ciklični zamor, optimizovanom i neagresivnom efikasnošću rezanja dentina i umanjenim efektom ”ušrafljivanja”, RACE EVO je prvenstveno dizajniran da bude siguran. Ovakva posebna i specifična termička obrada novog instrumenta omogućava izvanredna mehanička svojstva, koja omogućavaju veću brzinu a time i brži i prijatniji tretman za pacijente.

Komunikacija u eri digitalizacije

Digitalni marketing i reklame na društvenim mrežama teže da pojednostave kompleksnost, tok i trajanje kliničkih procedura i intervencija, često ostavljajući utisak„instant rešenja“. Posledično, stomatolozi se suočavaju sa nerealnim očekivanjima pacijenata, izostankom uvida i kritičnosti u odnosu na mogućnosti krajnjeg ishoda intervencije, nerazumevanjem i problemima u komunikaciji.

Efektivno i predvidivo maskiranje blage do umerene fluoroze tretmanom beljenja u ordinaciji pre infiltracije smole

Naredna dva klinička slučaja daju vizuelni prikaz protokola i kliničke rezultate nakon 6 meseci praćenja.

Uticaj borera na kvalitet stomatološke nadoknade

dr spec. Jovan Cabunac – Izbor borera koji se svodi na “daj mi crni ili zeleni sa zaobljenim vrhom”, nije dovoljno dobar, a takav pristup ne obezbeđuje dobru preparaciju i dobru protetsku nadoknadu.

O izbeljivanju zuba najčešće ste pitali…

Doc. dr Tatjana Savić-Stanković   Poslednjih dvadeset godina pored ostalih tema, fokus mog interesovanja su bila i istraživanja i klinička primena terapije izbeljivanja zuba. Tokom tog vremena susretala sam se sa brojnim pitanjima u vezi sa tom temom, što od kolega, što od pacijenata. Ovaj tekst je pokušaj da ta pitanja objedinim i na njih … Continue reading O izbeljivanju zuba najčešće ste pitali…

Jednostavnost kao osnov moderne stomatologije – OptiShade

Doc. dr Miloš Beloica – OptiShade predstavlja univerzalni kompozitni sistem namenjen restauraciji tvrdih zubnih tkiva bočne i frontalne regije. Ideja iza plasiranja ovakve vrste materijala je u uštedi vremena stomatologa u biranju nijansi a takođe i u uštedi pri kupovini materijala bez gubitka komfora u funkcionalnom i estetskom smislu.  

Konzervativni tretman simptomatskog ireverzibilnog pulpitisa trikalcijum silikatnim cementom

Testovi osetljivosti predstavljaju provizorni vodič u interpretaciji stanja pulpe, bilo da je u pitanju zdrava pulpa, reverzibilno upaljena, ili toliko upaljena da je jedini mogući tretman potpuno uklanjanje. Danas, zahvaljujući histopatološkom razumevanju i naprednim biomaterijalima, kao što su oni na bazi TM trikalcijum silikata (npr. Biodentine ,Septodont, Saint-Maurdes-Fossés, France), koji se koriste u regenerativnim tretmanima … Continue reading Konzervativni tretman simptomatskog ireverzibilnog pulpitisa trikalcijum silikatnim cementom

DMG vebinari – MAJ 2021.

13.05.2021. u 19h –  Savjeti i trikovi za savršeni otisak (Honigum Pro) 25.05.2021. u 18h – Više od privremenih krunica – LuxaCrown kao novo kompozitno rješenje Predavač: Dario Novak dr.med.dent. (Hrvatska)  

Jednostavno uz OptiShade™

Kompozit koji je postao HIT u Evropi sada i kod nas! Unapređen kameleon efekat sa neverovatnim rezultatima stapanja omogućava vam da svih 16 VITA nijansi zamenite sa samo 3 OptiShade nijanse. Više o novom Kerr kompozitu pročitajte ovde.