Komunikacija u eri digitalizacije

Digitalni marketing i reklame na društvenim mrežama teže da pojednostave kompleksnost, tok i trajanje kliničkih procedura i intervencija, često ostavljajući utisak„instant rešenja“. Posledično, stomatolozi se suočavaju sa nerealnim očekivanjima pacijenata, izostankom uvida i kritičnosti u odnosu na mogućnosti krajnjeg ishoda intervencije, nerazumevanjem i problemima u komunikaciji.

Efektivno i predvidivo maskiranje blage do umerene fluoroze tretmanom beljenja u ordinaciji pre infiltracije smole

Naredna dva klinička slučaja daju vizuelni prikaz protokola i kliničke rezultate nakon 6 meseci praćenja.

Uticaj borera na kvalitet stomatološke nadoknade

dr spec. Jovan Cabunac – Izbor borera koji se svodi na “daj mi crni ili zeleni sa zaobljenim vrhom”, nije dovoljno dobar, a takav pristup ne obezbeđuje dobru preparaciju i dobru protetsku nadoknadu.

O izbeljivanju zuba najčešće ste pitali…

Doc. dr Tatjana Savić-Stanković   Poslednjih dvadeset godina pored ostalih tema, fokus mog interesovanja su bila i istraživanja i klinička primena terapije izbeljivanja zuba. Tokom tog vremena susretala sam se sa brojnim pitanjima u vezi sa tom temom, što od kolega, što od pacijenata. Ovaj tekst je pokušaj da ta pitanja objedinim i na njih … Continue reading O izbeljivanju zuba najčešće ste pitali…

Jednostavnost kao osnov moderne stomatologije – OptiShade

Doc. dr Miloš Beloica – OptiShade predstavlja univerzalni kompozitni sistem namenjen restauraciji tvrdih zubnih tkiva bočne i frontalne regije. Ideja iza plasiranja ovakve vrste materijala je u uštedi vremena stomatologa u biranju nijansi a takođe i u uštedi pri kupovini materijala bez gubitka komfora u funkcionalnom i estetskom smislu.  

Konzervativni tretman simptomatskog ireverzibilnog pulpitisa trikalcijum silikatnim cementom

Testovi osetljivosti predstavljaju provizorni vodič u interpretaciji stanja pulpe, bilo da je u pitanju zdrava pulpa, reverzibilno upaljena, ili toliko upaljena da je jedini mogući tretman potpuno uklanjanje. Danas, zahvaljujući histopatološkom razumevanju i naprednim biomaterijalima, kao što su oni na bazi TM trikalcijum silikata (npr. Biodentine ,Septodont, Saint-Maurdes-Fossés, France), koji se koriste u regenerativnim tretmanima … Continue reading Konzervativni tretman simptomatskog ireverzibilnog pulpitisa trikalcijum silikatnim cementom

DMG vebinari – MAJ 2021.

13.05.2021. u 19h –  Savjeti i trikovi za savršeni otisak (Honigum Pro) 25.05.2021. u 18h – Više od privremenih krunica – LuxaCrown kao novo kompozitno rješenje Predavač: Dario Novak dr.med.dent. (Hrvatska)  

Jednostavno uz OptiShade™

Kompozit koji je postao HIT u Evropi sada i kod nas! Unapređen kameleon efekat sa neverovatnim rezultatima stapanja omogućava vam da svih 16 VITA nijansi zamenite sa samo 3 OptiShade nijanse. Više o novom Kerr kompozitu pročitajte ovde.

One stop Shop – Nova esteska opcija u jednom tretmanu

Fasciniran sam činjenicom da kombinacija tehnike direktnog ispuna i primena gotovih direktnih vinira (Direct Veneer) koje proizvodi Edelweiss Dentistry sada omogućava visokokvalitetno, direktno rešenje za kompleksne estetske slučajeve u samo jednom tretmanu, koje se do sada moglo uspešno tretirati samo uz značajno tehničko angažovanje i finansijske troškove.

Tretman belih mrlja preparatom Icon

Izveštaj kliničkog slučaja   Devetnaestogodišnji muškarac se požalio na izgled gornjih prednjih zuba usled beličastih lezija na vestibularnim površinama. Imao je tokom adolescencije ortodontski zahvat koji je uključivao i postavljanje bravica i nakon njihovog uklanjanja lezije belih mrlja su postale vidljive.