Intervju – dr sci. Vladimir Belanović

Moj nezaboravni prijatelj iz doba muzičke mladosti bio je divan čovek i vrhunski pevač Radivoj Belanović. Nasledivši dar i ljubav prema muzici, njegov sin Vladimir Belanović svakodnevno nešto lepo pevuši svojim pacijentima. Da li ima išta prijatnije, nego kada uz prateći zvuk turbine slušate umirujući glas svog doktora?

B. Srećkov

Opišite nam najvažnije momente Vašeg profesionalnog putovanja od diplome fakulteta do formiranja sopstvene ordinacije.

Diplomirao sam na Stomatološkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine kao odličan student. Odmah nakon diplomiranja sam odslužio vojni rok u Sanitetskom Nastavnom centru Novi Sad. Usledilo je stažiranje u Domu Zdravlja Sremska Mitrovica te prelazak u Novi Sad, i prvo zaposlenje, počinje u ordinaciji dr Nikole Vajagića, 2007 godine. Kao mladi stomatolog brzo sam shvatio da ću u dr Nikoli Vajagiću imati ne samo poslodavca, nego i mentora i vrhunskog stručnjaka uz kojeg ću proniknuti u mnoge tajne naše profesije. Za nepunih 15 godina mog boravka u ordinaciji Vajagić naš odnos je prevazišao poslovne okvire i postao u suštini porodičan – doktoru, mentoru i prijatelju dr Nikoli sam duboko i večno zahvalan za svu podršku i sve što me je naučio. U jesen 2009 godine upisujem specijalističke studije iz oralne hirurgije na Klinici za stomatologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. U martu 2013 godine stekao sam diplomu Specijaliste oralne hirurgije čime je počelo novo poglavlje u mom profesionalnom životu.

Kako ste realizovali ideju o privatnoj ordinaciji vernoj vašem liku i delu?

Uplovio sam u oralnu hirurgiju, željan novih znanja, tehnika i procedura tj protokola, ne zanemarujući ostale oblasti stomatologije ( radim i danas i kao polivalentni stomatolog). U protekloj deceniji ređali su se kursevi i edukacije kod eminentnih svetskih i domaćih stručnjaka ( da nabrojim najbitnije: prof. dr Hom-Lay Wang, prof. dr Z. Lazić, prof. dr A. Marković, prof. dr S. Čolić, dr Marius Steigmann, dr Maurice Salama i brojni drugi…) što mi je dalo “vetar u leđa” i odlučnost da se upustim u hirurško-protetsko rešavanje kompleksnih slučajeva, na šta sam posebno ponosan. Sa otvaranjem vlastite ordinacije nisam žurio želeći da steknem što više iskustva . Konačno, 02.02.2022., nekako simboličnog datuma otvorena je “Specijalistička ordinacija dentalne medicine Belanović” u kojoj sam ostvario svoje zamisli organizacije i estetike prostora, u skladu sa profesionalnim i ličnim karakterom, a uz stručnu i nesebičnu podršku, kreativnost i energiju moje supruge Jovane koja je po struci grafički inženjer. Moj cilj , na kome sam gotovo 15 godina vredno radio je ostvaren, a siguran sam da bi i moj otac bio ponosan.

Da li nam možete obrazložiti kojim kriterijumima ste sprovodili izbor opreme i poslovnog prostora?

Već u prvim nedeljama nakon dolaska u Novi Sad te 2007. godine upoznao sam se sa firmom Neodent i njihovom ekipom. Kroz godine smo ostvarili jedno čvrsto prijateljstvo uz svakodnevne poslovne kontakte koji su me uverili da jednoga dana, kada budem otvarao svoju ordinaciju, mogu sa punim povrenjem da se oslonim na Neodent kao jednog ozbiljnog partnera. Praktično sve potrebno za početak rada je naručeno u Neodentu i dostavljeno na moju adresu u roku od 2 dana. FKG Rooter Universal endomotoru sa integrisanim apeks lokatorom i Reciproc funcijom su se posebno obradovale mlade kolege iz ordinacije, izuzetna sprava. Stomatološka radna mesta Castelini Skema 5 i Siger U200 su naručena mesecima ranije, poučen prethodnim iskustvom sa otežanim lancima proizvodnje i snabdevanja građevinsko/dizajnerskog materijala.

Ovom prilikom bih se želeo zahvali ti pre svega svojoj porodici, tj deci na strpljenju – kad tata često kasno dođe kući, i supruzi Jovani bez čije podrške i razumevanja bi se do ovakvog uspeha došlo nekim težim putem.

Veliku zahvalnost dugujem g. Branku Srećkovu, iskrenom prijatelju mog oca i majke te njegovom sinu Vladimiru i snaji Danici Srećkov na iskrenom prijateljstvu i nesebičnoj profesionalnoj podršci.

NASTAVLJAMO DALJE U NOVE POSLOVNE POBEDE, ŽIVELI !!!