Na pitanje: ” Da li biste želeli kompozit sa pojednostavljenim izborom boja?” Čak 78% stomatologa je odgovorilo: ” DA! “

Nakon ovog istraživanja kompanije Kerr je počela da radi na kreiranju kompozita koji će podjednako dobro zadovoljiti estetske i mehaničke zahteve kompozita kako za bočnu tako i za frontalnu estetsku regiju. Podjednako vodeći računa da on ispunjava prvobitan zahtev – JEDNOSTAVNOST IZBORA BOJA.


Rezultat njihovog napornog rada u kreiranju inovacije je nov kompozit OptiShade™ koji je za veoma kratko vreme postao HIT U EVROPI!


JEDNOSTAVNOST!   BEZ DODATNIH KOMPROMISA

Potpomognut tehnologijom adaptivne reakcije (Adaptive Response Technology), OptiShade pokriva svih 16 VITA klasičnih nijansi pomoću samo tri nijanse LIGHT, MEDIUM i DARK.

Univerzalan

OptiShade je univerzalan kompozit za sve klase kaviteta. Bez bojazni ga koristite za sve klase restauracija, bez upotrebe blokera.

Bolje stapanje

OptiShade ima  unapređen kameleon efekat za bolje stapanje nijasi i bez upotrebe blokera.

(OM- Omnichroma sa Blokerom, OS – OptiShade)


Boje

Izbor nijanse je pojednostavljen. Sa samo tri nijanse OptiShade pokriva svih 16 nijansi po Vita ključu boja. Boje Light, Medium i Dark su osnovne, a za estetske radove dostupne su još i Bleach White i Universal Opaque boje.Restauracije koje sijaju

OptiShade ima izuzetno malu veličina čestice od 50nm koja osigurava bolje efekte poliranja i mogućnost dugotrajnog zadržavanja sjaja.

Optimalna translucencija i izuzetan radioopacitet

OptiShade ima idealan opacitet koji imitira strukturu zuba radi boljeg stapanja sa susednim dentinom, što za rezultat ima restauracije prirodnog izgleda. OptiShade ima 300% AI što znači da je dvostruko više radioopakan u odnosu na konkurenciju.Dugotrajnije restauracije

OptiShade™ je baziran na tehnologiji adaptivne reakcije (Adaptive Responce Techology). Baš kao i Harmonize on sadrži ART nanočestice koje ova dva kompozita svrstavaju u kompozite nove generacije. ART nanočestice su za razliku od ostalih sferičnog oblika. Mreža ART nanočestica prilagođava se navikma kliničara. Jedinstveni modifikator deformacije omogućava tečniju koezistenciju tokom modelovanja, čineći lakšim oblikovanje kompozita. Kada je modelovanje završeno, viskoznost se povećava, sprečavajući sleganje materijala. Sve ovo umanjuje napor da postignete željeni oblik restauracije. Sferičan oblik ART mreže punilaca povećava punjenje (81%), smanjuje lepljivost i pojednostavljuje oblikovanje. Sve ovo zajedno redukuje rizik od kontrakcije materijala i lošeg rubnog zatvaranja.Efikasno upravljajte zalihama i smanjite ih

Sačuvajte vreme i novac sa minimalnim brojem boja koje odgovaraju skoro svim zahtevima za kompozitom. Oslobodite se nepotrebnog materijala na policama, izbegnite teret reorganizacije mnogo različitih proizvođača i bacite proizvode kojima je istekao rok trajanja.